Καλέστε μας

+30 698 7481 991

Στείλτε μας email

contactglaskaris-transports.com

Στείλτε μας email

contact@glaskaris-transports.com

Ελληνικά Ελληνικά
English English

Χρήσιμες Συμβουλές για την μετακόμιση σε νέο σπίτι

Η μετακόμιση σε νέο σπίτι αποτελεί μια αγχωτική διαδικασία και αυτό εξαρτάται πάντα από τους λόγο που γίνεται. Από την στιγμή που βρήκες σπίτι, το δύσκολο κομμάτι έφυγε και έμεινε η μετακόμιση. Αυτό είναι θέμα μεθοδικότητας και οργάνωσης.

Παρακάτω θα σας δώσω κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να μην πελαγώσεις και να τα κάνεις όλα όπως πρέπει:

  1. Σύνδεση του Ίντερνετ

Για αρχή, πρέπει να κάνετε μια αίτηση για σύνδεση τηλεφώνου και μαζί ίντερνετ, είτε στον ΟΤΕ, είτε σε ιδιωτική εταιρεία παροχής τηλεφωνίας της επιλογής σου. Ο χρόνος σύνδεσης τηλεφώνου και ίντερνετ, μπορεί να διαρκέσει από 2 εβδομάδες έως και 1 μήνα. Καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με τον τεχνικό και να τρέξετε την διαδικασία της σύνδεσης όσο γίνεται νωρίτερα.

  1. Σύνδεση του ρεύματος και του νερού

Ίσως αυτό το σημείο να σου φαίνεται αυτονόητο, αλλά είναι μάλλον το πιο σημαντικό. Θα ήταν καλό να μην περιμένεις την τελευταία στιγμή για να τακτοποιήσεις ό,τι σχετίζεται με ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Βεβαιώσου ότι το καινούργιο σου σπίτι έχει εξασφαλίσει το ηλεκτρικό του ρεύμα και το νερό, προτού μετακομίσεις. Κάλεστε τον πάροχο ρεύματος και του νερού, κανονίστε ραντεβού για τη σύνδεση και εκείνοι θα αναλάβουν τα υπόλοιπα. Θα χρειαστείτε να κάνεις λίγη υπομονή γιατί όλοι ξέρουμε ότι το κομμάτι της γραφειοκρατίας είναι κουραστικό.

  1. Αναθεώρηση το τι χρειαζόσαστε και τι όχι

Κατά την διάρκεια της μετακόμισης ερχόμαστε αντιμέτωποι με αντικείμενα που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ ή έχουμε να χρησιμοποιήσουμε εδώ και πολύ καιρό. Κάποια από αυτά είναι παλιά ρούχα, αντικείμενα, ίσως ηλεκτρικές συσκευές και σίγουρα διακοσμητικά τα οποία καλό θα είναι να ανακυκλωθούν ή να δωριστούν. Έτσι θα βοηθήσουμε και το περιβάλλον ή θα κάνουμε χαρούμενους και άλλους ανθρώπους οι οποίοι τα έχουν πιο μεγάλη ανάγκη.

  1. Πακετάρισμα

Αφού λοιπόν προμηθευτείτε κούτες συγκεκριμένου μεγέθους ξεκίνηστε με εκείνα τα πράγματα που θα χρειαστείς άμεσα για τις πρώτες ημέρες. Βάλτε σε μια κούτα τα προσωπικά σου αντικείμενα ( οδοντόβουρτσα, σαμπουάν, καθαριστικά) κλπ. Τυλίξτε τα εύθραυστα με χαρτιά εφημερίδων ή bubble wrap και σφραγίστε καλά τυχόν υγρά, όπως το λάδι, καθαριστικά κ.λπ. Επόμενο βήμα, είναι η ένδυση και τα παπούτσια.

Καλό είναι να ετοιμάσετε και 1-2 κουτιά με πράγματα που θα χρειαστείτε άμεσα τις πρώτες 2-3 μέρες, καθώς η τακτοποίηση μπορεί να διαρκέσει αρκετά. Θα βελτιώσει πολύ την καθημερινότητα και την ψυχολογία σας να έχετε διαθέσιμα όσα χρειάζεστε καθημερινά.

  1. Μεταφορά

Αναζητήστε τη μεταφορική που θα σας βοηθήσει με τις κούτες. Μην υποτιμήσετε τη διαδικασία, καθώς θα χρειαστούν πολλές «βόλτες» με το αυτοκίνητο μέχρι να μεταφέρετε όλα τα πράγματα στο νέο σπίτι. Αφήστε, λοιπόν, τους μεταφορείς να κάνουν τη δουλειά τους, και εσείς θα γλιτώσετε αρκετή ταλαιπωρία.

  1. Κανονίστε την ημέρα της μετακόμισης

Καλό θα ήταν να διαλέξετε μια ώρα που δεν θα έχει πολλή κίνηση στους δρόμους. Πρωινές ώρες είναι κατάλληλες, που ο περισσότερος βρίσκεται στη δουλειά του και θα έχετε στη διάθεση σας το φως του ηλίου και θα μπορέσετε να βγάλετε μεγάλο μέρος της μετακόμισης.

Αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια φροντίστε να τα φιλοξενήσει ή να τα προσέχει κάποιος για ορισμένες ώρες. Αυτά συνηθίζουν να βαριούνται και δε μένουν σε ένα σημείο, οπότε για τη δική τους ασφάλεια, θα ήταν συνετό να μείνουν αλλού, έως ότου τελειώσει το ξεπακετάρισμα.

Χρησιμοποιώντας τις συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε να αποκτήσετε μια σαφή εικόνα της διαδικασίας και προετοιμαζόμενοι εκ των προτέρων για τη μετακόμισή σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αισθάνεστε πιο άνετα καθώς φτάνει η μεγάλη σας μέρα και οι μετακινούμενοι είναι καθ’ οδόν.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται χρονοβόρα και πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε λόγω των επαγγελματικών σας υποχρεώσεων καλέστε τους ειδικούς.Η ταχύτητα σε συνδυασμό με την ποιότητα υπηρεσιών μας, είναι το σημείο κλειδί που μας κάνει να ξεχωρίζουμε.

Ελληνικά Ελληνικά
English English
Μετάβαση στο περιεχόμενο